);

METSÄN EMÄNTÄ

METSÄN EMÄNTÄ

Tarinan mukaan 1800-luvun lopulla Tervolassa Tikan perällä eleli omassa metsäpirtissään noidaksi väitetty akka. Tuo Metsän Emännäksi kutsuttu akka keitteli luonnonyrteistä rohtojaan ja hoivasi niillä rohkeita, apua vaivoihinsa hakemaan tulleita kyläläisiä. Metsän Emännän kerrottiin puhuvan metsän ja eläinten kielellä ja sillä tavoin saavan luonnon taikavoimat vangittua rohtoihinsa. Tuon akan jalanjäljissä on valmistettu tämän päivän Metsän Emännän tuotteet, vanhaa aikaa ja luontoa kunnioittaen.

Olen lähtöisin Turusta, mutta vuonna 2012 aloin kyllästyä kaupunkielämään. Halusin jotain uutta, päästä luonnon keskelle. Lähdin opiskelemaan luonto-ohjaajaksi Inarin Kaamaseen ja silloin Lappi vei sydämeni. Opiskelujeni edetessä kiinnostus luonnonkasvien hyötykäyttöä kohtaan vain kasvoi ja päätin vaihtaa koulua. Koulupäivät kuluivat ihanien yrttituotteiden parissa – valmistimme pihkavoidetta, yrttisalvoja, saippuoita, yrttisiirappeja, marmeladeja ja muita ihania hemmottelutuotteita. Olin haltioissani, tiesin että tätä haluaisin tehdä työkseni. Valmistuin Kemijärveltä luonnonvaratuottajaksi 2015, takanani 3,5 vuotta monipuolisia luontoalan opintoja. Yritykseni sai alkunsa Tervolassa vuonna 2017. Syksyllä 2022 uudet seikkailut kutsuivat ja muutimme Pohjois-Karjalaan.

Luonto on minulle läsnä jokaisena vuodenaikana. Luonnosta hyödynnetään kaikkea mahdollisuuksien mukaan. Ravintoa, rohtoja sekä hyvää oloa. Tietämystäni luonnon hyötykäytöstä haluan jakaa eteenpäin niin tuotteideni kuin kurssien/työpajojenkin muodossa. Luonto on meille arvokas monellakin tapaa, pidetään yhdessä huolta siitä, että se säilyy, eikä vanhan kansan tieto luonnosta häviä tulevaisuudessakaan.

Ystävällisin terveisin Katja, Metsän Emäntä

THE HERBAL ACADEMY

Olen opiskellut myös verkko-opintoina The Herbal Academy of New Englandissa kahden vuoden Intermediate Herbal Coursen sekä useampia lyhytkursseja. Jos englanti taipuu, suosittelen suurella sydämellä heidän kurssejaan!

Support your pet's wellbeing with herbs, only through The Herbarium
Herbal Courses To Choose From
Enroll in the Botanical Skin Care Course with the Herbal Academy