);

Villiyrttikirja Syötävät & hoitavat villiyrtit johdattaa sinut luonnon aarreaittaan ja yrttien maailmaan, joka taatusti vie mennessään!

Villiyrttien aika on ihan pian käsillä ja nyt on loistava aika valmistautua tulevaan villiyrttisesonkiin.

Kiinnostus luonnonmukaista elämäntapaa ja luonnon antimien hyödyntämistä kohtaan kasvaa kovaa vauhtia. Puhdas luontomme on pullollaan villiyrttejä, joita voi hyödyntää monin tavoin.

Yrttien hyödyntäminen on osittain unohdettua vanhan kansan tietotaitoa, mutta tässä muutaman vuoden aikana on ollut ihana huomata, miten yhä useampi löytää luonnonyrtit osaksi elämäänsä.

SUPERFOODIA OMALTA PIHALTA

Syötävät villiyrtit vievät sinut uusiin makumaailmoihin ja kohti ravinnerikkaampaa ruokavaliota. Ne ovat ekologista lähiruokaa parhaimmillaan ja kaiken lisäksi ilmaisia. Se tunne, kun voit itse kerätä ruokasi (parhaassa tapauksessa) omalta pihaltasi, on huikea.

Villiyrteistä voi loihtia hienoja gurmee-aterioita, mutta yhtälailla niitä voi käyttää osana aivan arkisia ruokia. Miltä kuulostaisi villi makaronilaatikko tai villiyrttikastike?

YRTIT HOITAVAT KOKONAISVALTAISESTI

Luonnonyrteillä on paljon hoitavia vaikutuksia, jotka vaalivat terveyttämme ja lisäävät hyvinvointiamme. Kasvilääkintä ei ole mikään uusi keksintö, sitä on käytetty ympäri maailmaa jo tuhansien vuosien ajan.

Yrteillä on ennen lääketeollisuuden syntymistä hoidettu vaivat kuin vaivat.
Nykypäivänä monet käyttävät yrttejä lääkkeiden rinnalla, mutta parhaimmillaan kasvilääkintä on vaivojen ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Kaikkea ei voi, eikä pidäkään hoitaa yrteillä, mutta viisaasti käytettynä yrtit hoitavat meitä kokonaisvaltaisesti.

KOHTI KEMIKAALITTOMAMPAA ARKEA

Luonnonmukaisuus ja kemikaalittomat tuotteet ovat tämän päivän käsitteitä, joita pidetään arvossaan. Valmistamalla kosmetiikkatuotteesi itse, tiedät, mitä ihollesi laitat.

Kotikosmetiikassa voit hyödyntää villiyrttien ihoa hoitavia ja helliviä vaikutuksia ja välttää turhia kemikaaleja. Sanoisin, että kaikki arjen kosmetiikkatuotteet ovat korvattavissa luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla. Kosmetiikan kokkailussa voit päästää luovuutesi valloilleen ja se, jos mikä, on hauskaa!

MITEN VOIT VALMISTAUTUA TULEVAAN VILLIYRTTISESONKIIN?

Villiyrttiharrastuksen aloittaminen on helppoa. On kuitenkin muutamia asioita, jotka on hyvä muistaa, ennen kuin yrttejä lähtee keräämään ja käyttämään. Lisäksi villiyrttien keräämiseen tarvitset ilmavan korin ja mahdollisesti puutarhahanskat ja sakset, jotka kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Kannattaa myös miettiä, olisiko kasvikuivuri tarpeellinen vai kuivaatko yrttejä muilla tavoin.

Nyt on aika opetella villiyrttien käyttötapoja ja vaikutuksia. Ja suunnitella, mitä yrttejä itselleen haluaa kerätä ja mihin niitä tarvitsee. Ehkäpä haluat uudistaa tai parantaa ruokavaliotasi villiyrteillä? Tai löytää lempeitä hoitokeinoja hyvinvointiasi ajatellen? Kenties olet päättänyt siirtyä luonnonmukaisempaan kosmetiikkaan ja haluat valmistaa sitä itse?

Syötävät & hoitavat villiyrtit -kirjani avulla opit käyttämään villiyrttejä ruokana, rohdoksena ja kotitekoisessa kosmetiikassa. Opit myös villiyrttien keräämisestä, käsittelystä ja säilönnästä.

Kirjassa esitellään 10 villiyrttiä ja kaksi puuta käyttötapoineen ja vaikutuksineen. Villiyrttikirja sisältää myös tehtäviä jotka tukevat oppimistasi omalla yrttipolullasi. Ja viedäksesi opitut asiat käytäntöön, kirjasta löytyy 57 reseptiä keittiöön, hyvinvointiin ja kotitekoiseen kosmetiikkaan.

Olen jo useamman vuoden ajan järjestänyt erilaisia villiyrttikursseja. Kursseillani törmään samoihin kysymyksiin kerta toisensa jälkeen. Miten päästä alkuun? Mistä aloittaa, kun villiyrttejä on niin paljon? Miten voin oppia kaikesta kaiken yhdessä kesässä? Näihinkin kysymyksiin saat vastauksen kirjastani.

Syötävät & hoitavat villiyrtit ei pelkästään esittele yrttejä, vaan antaa käytännön vinkkejä niiden monipuoliseen hyödyntämiseen. Olitpa sitten vasta-alkaja yrttien maailmassa tai jo villiyrtteihin hurahtanut, tämä villiyrttikirja on sinulle! Lue lisää kirjasta täältä.

Matka villiyrttien maailmassa on erittäin antoisaa, ja kokemuksesta voin sanoa, ettei uuden oppiminen lopu koskaan.

Lue myös:
Elinvoimaa koivunmahlasta
Voikukan juuri hellii maksaa ja maistuu kahvin ystäville
Kevään pienet vitamiinipommit – kuusenkerkät